Fără strop de aluat – Rețetă atât de gustoasă încât ai vreo să o mănânci în fiecare zi – Pentru această rețetă magică, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 varză
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 morcov
- 1/2 linguriță ienibahar
- 50 g parmezan
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g bacon
- 500 g carne tocată de vită
- 2 căței de usturoi
- 120 g orez
- 1 linguriță piper negru
- 50 ml vin roșu
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem orezul la fiert.
2. Separat, punem o oală cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm varza. Fierbem câteva minute, la foc mic, pe urmă o scoatem din apă și o lăsăm la răcit.
3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem varza mărunt.
4. O ceapă, o tăiem cubulețe, pe urmă o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugăm varza, acoperim cu un capac și gătim la foc mic 7 minute.
5. Adăugăm bacon-ul tăiat cubulețe și mai gătim 2-3 minute.
6. Într-o tigaie, adăugăm a 2-a ceapă tăiată mărunt. O prăjim la foc mic, pe urmă adăugăm morcovul dat prin răzătoare. Adăugăm carnea tocată și gătim la foc mic până la omogenizare.
7. Adăugăm usturoiul zdrobit, pătrunjelul, vinul, sarea, ienibaharul și piperul negru. Amestecăm bine iar la final adăugăm parmezanul dat prin răzătoare.
8. Pe o tavă, așezăm câteva frunze de varză.
9. Turnăm umplutura pregătită anterior.
10. Adăugăm umplutura de carne.
11. Acoperim cu frunzele de varză de pe margini. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 60 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post