1. Paste cu bacon și mazăre verde
Ingrediente:
- 240 g bacon
- 200 g cașcaval
- 800 g paste
- 2 cuburi knorr
- 600 g mazăre
- 1 lămâie
- 6 linguri smântână
- 50 g mentă
- condimente
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem o oală cu apă la fiert. Adăugăm cele 2 cuburi knorr și amestecăm. Când a început să fiarbă, adăugăm pastele și le fierbem la foc mic câteva minute.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim bacon-ul.
3. Adăugăm smântâna și mazarea. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm frunzele de mentă.
4. Așezăm pastele fierte pe un platou. Pe deasupra, adăugăm sosul pregătit anterior. La final, adăugăm sucul de lămâie și cașcavalul dat prin răzătoare.
2. Paste cu pui și ciuperci
Ingrediente:
- 30 g ciuperci uscate
- 6 pulpe superioare de pui
- 600 g ciuperci proaspete
- 300 ml vin alb
- 500 g spaghete
- 500 g frișcă
- 200 g cașcaval
- 4 căței de usturoi
- 6 linguri ulei
- condimente
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem ciupercile uscate la hidratat, pe urmă le tăiem mărunt.
2. Fierbeți spaghetele apoi le dăm prin strecurătoare.
3. Prăjim pulpele de pui într-o tigaie încinsă cu ulei. La final, le condimentăm bine.
4. Adăugăm ciupercile uscate și cele proaspete. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm usturoiul zdrobit.
5. Adăugăm vinul, acoperim cu un capac și gătim la foc mic 5 minute.
6. Adăugăm spaghetele, cașcavalul și turnăm tot amestecul într-o tavă de copt. Coacem la temperatura 200 de grade, timp de 25 de minute.
3.Paste cu salam
Ingrediente:
- 450 g paste
- 600 g salam
- 200 ml vin
- 100 g cașcaval
- 1/2 lămâie
- 1 ardei chili
- verdeață
Mod de preparare:
1. Punem pastele la fiert. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem salamul și îl punem la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Condimentăm bine.
2. Adăugăm ardeiul chili, vinul, coaja de lămâie și amestecăm bine. Gătim la foc mic, timp de 5 minute.
3. Așezăm pastele pe un platou iar pe deasupra turnăm sosul pregătit anterior.
Discussion about this post