kiloRețete
luni, iunie 16, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Tort de înghețată Kinder – Nu se compară cu nicio înghețată și cu niciun tort de înghețată din comerț

Tort de înghețată Kinder – Nu se compară cu nicio înghețată și cu niciun tort de înghețată din comerț
  • Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 50 minute
  • Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare pentru o formă de 20 cm:

  • 2 bucăți foi de napolitană
  • 200 g glazură de ciocolată
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 100 g sos de caramel
  • 8 g praf de gelatină sau 5ml dizolvat în apă

Pentru decor:

  • 2-3 felii Kinder Maxi King
  • 150 g alune tăiate în bucăți mai mari

Pentru crema de caramel:

  • 250 g zahăr
  • 150 g unt
  • 200 ml frișcă lichidă
  • puțină sare

Mod de preparare:

Înainte să ne apucăm de tort, cu 4-5 ore mai devreme, pregătim crema de caramel, apoi îl băgăm la frigider.

Caramelizăm, la foc mic, zahărul. Unul dintre secretele cremei de caramel este topirea zahărului la foc mic. Durează un pic, în jur de 10 minute, dar merită. Amestecăm din când în când…

Când s-a topit aproape de tot zahărul, luăm de pe foc (al doilea secret), astfel că putem fi liniștiți că nu se arde… Adăugăm frișca, untul și sarea. Frișca trebuie să fie la temperatura camerei, untul trebuie să fie rece.

Amestecăm până se omogenizează bine toate ingredientele.
Punem peste un bol mai mare cu apă rece (în acest fel, se răcește mai repede), apoi se poate pune la frigider.

Tapetăm forma de tort cu hârtie de copt, topim 100 g de ciocolată și ungem toată tava cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Între timp, punem primul blat de napolitană la înmuiat, într-un prosop ud de bucătărie, cam 5-6 minute, timp în care ungem tava…

Așezăm tava peste blatul de napolitană și tăiem la mărimea tăvii. Tăiem din blat și pentru marginea formei.

Topim încă un pic de ciocolată și ungem blaturile de napolitană pe o parte, apoi putem pune blatul în tavă. Punem la frigider până pregătim crema.
Batem frișca, adăugăm esența de vanilie și gelatina.

Scoatem tava din frigider și întindem două treimi din cantitatea de cremă peste napolitană. Lăsăm la mijloc puțin spațiu, pentru crema de caramel. Turnăm crema de caramel, apoi acoperim cu cremă. Decupăm și al doilea blat de napolitană la mărimea tăvii, așezăm peste cremă și tapetăm bine cu ciocolată (punem deoparte în jur de 50 grame, pentru decor).

Înainte să decorăm, punem prăjitura în congelator pentru 2 ore, după care o răsturnăm – partea de jos va deveni partea de sus…
Îndepărtăm cu atenție hârtia de copt, tapetăm cu ciocolată (50 g), presărăm cu alune (sau miez de nucă) și decorăm cum dorim.

Se păstrează în congelator o noapte, înainte de servire. În acest fel, evităm scurgerea sosului de caramel. După servire, se pune înapoi în congelator…

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere
Fără categorie

Desert cu lapte și Nesquik – Turnat în sticlă, fără coacere

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare
Fără categorie

Cremă de mere cu lapte și frișcă – Aromată și răcoritoare

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie
Fără categorie

Prăjitură cu mere și cremă de vanilie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie
Fără categorie

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie

Cheesecake fără coacere cu Nutella
Fără categorie

Cheesecake fără coacere cu Nutella

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere
Fără categorie

Desert cu fructe, iaurt și strat de ciocolată – fără coacere

Next Post
Pogăcele de casă cu untură, presărate cu cașcaval sau semințe – Mai gustoase și mai sănătoase

Pogăcele de casă cu untură, presărate cu cașcaval sau semințe - Mai gustoase și mai sănătoase

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură Snickers – Rețetă absolut delicioasă, mai bună ca batoanele de ciocolată
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură Snickers – Rețetă absolut delicioasă, mai bună ca batoanele de ciocolată

Salată pentru cină – Aveți nevoie de 150g morcovi, 150g brânză de vaci, 20g verdeață, ceapă verde și sare
Fără categorie

Salată pentru cină – Aveți nevoie de 150g morcovi, 150g brânză de vaci, 20g verdeață, ceapă verde și sare

Rulouri din piept de pui, cu ardei și roșii – Fine, suculente și incredibil de aromate
Fără categorie

Rulouri din piept de pui, cu ardei și roșii – Fine, suculente și incredibil de aromate

Fără categorie

Ruladă de casă cu cocos și biscuite – Rețetă ușoară, delicioasă și aromată – Se prepară repede

Salată de Boeuf – Cum se face Salata de Boeuf – Rețetă scrisă și VIDEO Șef Paul Constantin
Fără categorie

Salată de Boeuf – Cum se face Salata de Boeuf – Rețetă scrisă și VIDEO Șef Paul Constantin

Ardei iute în oțet, la borcan, pentru iarnă – Rețetă prezentată de Șef Paul Constantin
Fără categorie

Ardei iute în oțet, la borcan, pentru iarnă – Rețetă prezentată de Șef Paul Constantin

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate