Ingrediente necesare:
- 100 g cașcaval ras
- 5 g sare
- 10 g unt
- 20 g ulei
- 160 ml apă
- 300 g făină
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cernută cu sare și ulei, cu mâinile. Turnăm treptat și apa și frământăm aluatul, după care îl punem într-o pungă alimentară și lăsăm deoparte jumătate de oră.
Scoatem untul din frigider, să se înmoaie un pic la temperatura camerei. Presărăm suprafața de lucru cu făină. Suplimentar, putem să punem și un covoraș de silicon. Scoatem aluatul din pungă, îl frământăm puțin după care îl împărțim în 8 biluțe.
Punem biluțele înapoi în pungă și le lăsăm deoparte pentru încă 15 minute. Scoatem o bilă din pungă și o întindem foarte subțire, apoi ungem blatul, folosind o pensulă de silicon, cu untul la temperatura camerei.
Împăturim marginile de-a lungul, punem aproximativ 2 linguri de cașcaval ras în mijloc, apoi împăturim capetele blatului, formând pliculețul. Lipim bine marginile.
Procedăm la fel și cu restul biluțelor. Punem pe foc o tigaie, o încingem și coacem turtele la foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți, întorcându-le la fiecare 20 de secunde.
Să le savurați cu poftă!
Discussion about this post