Biluțe de cașcaval și mărar

Mod de preparare:

Amestecăm cașcavalul ras, sau brânza topită cu un ou fiert și dat prin răzătoarea mică, cu usturoi pisat și cu maioneză, până la omogenizare. Formăm biluțe, apoi le dăm prin mărar proaspăt tocat mărunt.

Aperitiv cu lămâie, avocado și caviar negru

Mod de preparare:

Spălăm o lămâie, apoi o tăiem în rondele.
Luăm o rondea, o tăiem în jumătate, apoi punem deasupra o felie mică de avocado și o lingură de caviar negru. Decorăm cu mărar proaspăt.

Rulouri din morcovi

Mod de preparare:

Tăiem morcovul curățat în fâșii subțiri.
Amestecăm cașcaval ras cu usturoi pisat, verdeață, maioneză și ouă fierte rase.

Punem două fâșii de morcov una lângă cealaltă, punem un pic din amestecul de cașcaval peste fâșii, rulăm și fixăm cu câte o scobitoare.

Rulouri cu caviar roșu

Mod de preparare:

Amestecăm crema de brânză cu verdeață tocată mărunt și cu smântână.
Ungem o lipie cu amestecul de mai sus, apoi cu caviar roșu și rulăm.
Învelim rulada în folie, o punem peste noapte la frigider, apoi a doua zi tăiem rulada oblic.

Canape-uri cu pastă de brânză

Mod de preparare:

Amestecăm crema de brânză cu usturoi pisat, cu cașcaval ras, maioneză și verdeață tocată mărunt.
Tăiem pâinea ( de secară ) în triunghiuri și ungem cu pasta de brânză.
Decorăm cu caviar sau verdeață.

Canape-uri cu pește

Mod de preparare:

Tăiem mărunt heringul sărat, ceapa roșie și mărarul. Amestecăm aceste ingrediente într-un bol, apoi adăugăm și crema de brânză.
Ungem feliile de pâine neagră cu amestecul de pește și decorăm cu caviar sau verdeață proaspătă.

Sandvișuri cu brânză topită

Mod de preparare:

Prăjim feliile de pâine în toaster. Ungem apoi fiecare felie cu unt și punem pe fiecare câte o felie de brânză. decorăm cu pătrunjel proaspăt și mazăre.

Sandvișuri cu ananas

Mod de preparare:

Pe o felie de pâine toast punem o felie de ananas (din conservă), apoi o felie subțire de brânză.
Procedând la fel, pregătim mai multe sandvișuri pe care le punem apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Băgăm tava la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 5 minute.
După ce scoatem sandvișurile din cuptor, punem pe fiecare, în mijlocul rondelei de ananas, o vișină.
Decorăm în continuare cu muguri de pin.

Tartine cu somon și lămâie

Îndepărtăm coaja feliilor de pâine, apoi ungem partea superioară și marginile feliilor cu unt.
Trecem marginile feliilor de pâine prin mărar tocat mărunt, presând ușor.
Punem deasupra câte o felie de somon și lămâie.

Aperitiv cu creveți și castraveți

Ingrediente necesare:

  • 400 g castraveți
  • 300 g creveți
  • 1 ceapă roșie
  • 1 tulpină țelină
  • 1 lingură iaurt
  • 2 linguri maioneză
  • Frunze de rucola
  • Ceapă verde
  • Sare și piper, după gustv

Mod de preparare:

Amestecăm ceapa și țelina tocată mărunt într-un bol.
Fierbem, apoi curățăm creveții și îi amestecăm cu ceapa și cu țelina.
Adăugăm apoi și iaurtul, maioneza, sarea, piperul și amestecăm bine.

Tăiem castraveții în rondele, le așezăm pe platoul de servire și le potrivim de sare.
Pe fiecare rondea de castravete punem câte o frunză de rucola, și câte o linguriță de salată de creveți.
Decorăm cu ceapă verde tocată mărunt.

Să le savurați cu poftă!