Tort Smântânel cu blat moale de ciocolată și cremă delicată – Ce poate fi mai bun? Pentru a pregăti această prăjitură delicioasă acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare
- 1 ou
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar smântână
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (stins cu oțet)
- 1-2 pahare făină
- 100 grame pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru început, vom pregăti aluatul. Amestecați oul împreună cu zahărul, smântâna, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet, făina și pudra de cacao.
Turnați amestecul într-o formă de copt tapetată cu unt și coaceți timp de 35-40 minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
Așteptați să se răcească un pic și tăiați coptura pe orizontală, în 2-3 blaturi.
Pentru asamblarea tortului puteți folosi orice cremă doriți. Vă recomandăm însă crema de mai jos…
Pentru a pregăti o cremă simplă și delicioasă, amestecați 200 grame de unt (la temperatura camerei) cu o jumătate de pahar de lapte condensat și 100 grame de pudră de cacao. Bateți bine compoziția, până la omogenizare. Asta-i tot!
O altă cremă recomandată pentru aceste blaturi este crema de smântâna cu cafea. Pentru a o pregăti, amestecați un pahar de smântână și unul de zahăr, plus cafea instant… Cantitatea de cafea folosită poate varia în funcție de preferințele personale…
Puneți amestecul de smântână la foc mic și încălziți, dar nu fierbeți. Adăugați apoi 50 grame de unt și amestecați bine compoziția.
Indiferent ce cremă alegeți să folosiți, prăjitura se ornează cu glazură de ciocolată.
Pentru a pregăti glazura, amestecați într-o cratiță mică o lingură de smântână, una de zahăr, una de cacao și puțin unt. Încălziți amestecul la foc mic, dar fără să aduceți la punctul de fierbere. Amestecați constant, până la omogenizarea compoziției…
Turnați imediat glazura caldă peste prăjitură…
Dați la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, lăsați peste noapte…
Să îl savurați cu drag, alături de familie și prieteni!
Poftă bună!
Discussion about this post