Ingrediente necesare:

300 g biscuiți cu unt

Pentru stratul cu caramel:

  • 250 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g unt

Pentru crema fiartă:

  • 2 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 40 g făină
  • 40 g amidon alimentar
  • 50 ml lapte
  • 200 g unt sau margarină moale

Pentru decor:

  • 50 ml frișcă lichidă
  • fulgi de ciocolată sau bomboane decorative

Mod de preparare:

Caramelizăm zahărul cu apă, luăm de pe foc și adăugăm frișca lichidă. Punem înapoi pe foc, topim caramelul amestecând încontinuu, apoi punem și untul și amestecăm până se incorporează toate ingredientele. Luăm de pe foc și punem deoparte.

Cremă: frecăm gălbenușurile cu făina, amidonul, esența de vanilie și zahărul; adăugăm apoi laptele și fierbem până se îngroașă…
Când s-a răcit un pic, adăugăm untul sau margarina și amestecăm până când devine spumoasă…

Asamblare:

Așezăm 100g de biscuiți pe o tavă și turnăm, cu grijă, caramelul. Acoperim cu încă un strat de 100g de biscuiți. Întindem apoi crema de vanilie, apoi punem ultimul strat de biscuiți…

Batem frișca și o adăugăm peste ultimul strat de biscuiți. Decorăm cu fulgi de ciocolată sau cu bombonele… Cum vă place…
Punem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem felia și servi.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!