Prăjitură de casă, delicioasă și foarte apreciată – Prăjitura Jerbo cu mac, nucă și gem
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- Jumătate linguriță sare
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 20 g drojdie proaspătă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 100 g mac măcinat
- 150 g zahăr tos
- Gem de piersici
- Gem de afine
Mod de preparare:
Ungem cu unt o tavă de 25*35 cm.
Pentru foi, punem toate ingredientele într-un bol și frământăm un aluat omogen. Modelăm o bilă pe care o învelim în folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim 30 de minute.
Ulterior, împărțim aluatul în 4 părți egale și întindem 4 foi la mărimea tăvii. Punem prima foaie în tavă, ungem cu un strat de gem de piersici, presărăm nuca și jumătate din zahăr. Acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu gemul de afine și presărăm macul.
Peste mac punem a treia foaie pe care o ungem cu gem de piersici și presărăm nuca și zahărul. Acoperim totul cu a patra foaie și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 40 de minute.
După ce se răcește, o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!