Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura Regina Maria cu nucă și ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat 1:
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 3 linguri ulei
- 1 linguriță esență de vanilie
- un vârf de cuțit sare
Ingrediente necesare pentru blat 2:
- 6 albușuri
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 150 g miez de nucă copt tăiat grosier
- 50 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 50 g făină
- 50 g cacao
- 100 ml lapte
- 1 linguriță esență de rom
- 250 g unt (80%) la temperatura camerei
Decor: 5-6 pătrățele de ciocolată albă
Mod de preparare:
Pentru blat 1: Preîncălzește cuptorul la 180°C/ treapta 3. Separă gălbenușurile de albușuri. Peste albușuri adaugă sarea și mixează spumă. Adaugă zahărul și mixează până se dizolvă și devine lucios.
Peste gălbenușuri adaugă uleiul și amestecă ca la maioneză și adaugă vanilia. Peste albușuri adaugă gălbenușurile și amestecă ușor de jos în sus cu o spatulă. Cerne făina peste și amestecă ușor cu spatula de jos în sus.
Adaugă în tava și nivelează. Lasă la copt la 180°C/ treapta 3, 15-20 min sau până se rumenește. Scoate blatul din tava și lasă la răcit.
Pentru blat 2: Într-un bol mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul și zahărul vanilinat și mixează până obții consistența unei bezele lucioase. Încorporează ușor, de jos în sus cu o spatulă, miezul de nucă amestecat cu făina.
Pune compoziția în tava și lasă la copt la 180°C/ treapta 3, 12-15min sau până se rumenește ușor deasupra și nu este lipicios la atingere. Scoate blatul din tava și lasă la răcit.
Pentru cremă: Într-o cratiță amestecă gălbenușurile și zahărul cu un tel. Adaugă făina cernută amestecată cu cacao. Omogenizează. Toarnă treptat laptele rece și amestecă energic.
Pune la foc mic și amestecă în continuu până se îngroașă. După ce se îngroașă, ia de pe foc și acoperă cu folie alimentară. Lasă la răcit complet.
Mixează untul până devine spumă. Adaugă câte o lingură din crema răcită mixând la viteză mică până incorporezi toată crema.
Asamblare: Pune blatul de pandișpan pe o tavă/ platou și întinde deasupra jumătate din crema. Pune blatul de bezea peste, apasă ușor și întinde restul de cremă deasupra. Decorează cu ciocolată tăiată cu un cuțit. Lasă la frigider pentru cel puțin 3-4h.
Savurați cu poftă! Poftă bună!