Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu nucă și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr (100 g)
- 1 plic zahăr vanilinat
- un praf de sare
- 7 linguri făină (120 g)
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao (30 g)
Ingrediente necesare pentru cremă caramel:
- 5 linguri făină (90 g)
- 1 plic zahăr vanilinat
- 500 ml lapte
- 300 g zahăr (eu am pus 250 g)
- 250 g unt la temperatura camerei
Decor: 50g nucă coaptă, tăiată mărunt
Mod de preparare:
Pentru blat: Într-un bol mare, adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Mixează spumă. Cerne făina, praful de copt și cacaoa peste spumă. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează compoziția în tavă. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 40 min, sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.
Pentru cremă: Într-un bol, adaugă făina și puțin lapte cald. Omogenizează cu un tel. Adaugă și restul de lapte, în timp ce amesteci.
Într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul. Amestecă în continuu până se caramelizează. Când se topește zahărul, adaugă treptat amestecul de făină și lapte. Amestecă până se topește zahărul și se îngroașă, după care lasă la răcit.
Mixează spumă untul. Adaugă câte 2 linguri din crema de caramel, mixează și tot așa, până termini de adăugat toată crema.
Asamblare: Taie blatul în 2, pe orizontal. Întinde jumătate din crema peste primul blat. Așază al doilea blat deasupra, întinde și restul de cremă. Decorează cu nucă. Lasă la frigider 6-7h, sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!