Prăjitură rapidă și delicioasă, cu mere și ciocolată – Aveți nevoie de 250g făină, 200g zahăr, 300g mere, 100g unt moale, 40g cacao, 150 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 300 g mere
- 100 g unt moale
- 40 g pudră de cacao
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
- Gem
- Glazură de ciocolată: ciocolată + câteva picături de ulei
Mod de preparare:
Mixăm spumă untul moale împreună cu zahărul și cu ouăle. Adăugăm laptele și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao. La final, adăugăm și merele curățate și date prin răzătoarea mare.
Transferăm compoziția densă într-o tavă rotundă ( 23 cm ) tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 155 de grade Celsius, timp de 40 de minute sau până tortul trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm tortul să se răcească după care-l ungem cu gemul preferat și turnăm glazura peste el.
Savurați cu poftă! Poftă bună!