Ingrediente pentru partea galbenă:
- 5 gălbenușuri
- 3 linguri de făină
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri de ulei
- 1/2 linguriță de praf de copt
- esență de vanilie
- coajă de lămâie
Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu zahărul… Adăugăm esența de vanilie, coaja de lămâie, uleiul, făina și praful de copt. Amestecăm ușor, până nu mai rămân cocoloașe…
Ingrediente pentru partea albă:
- 5 albușuri
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de făină
- 1/2 linguriță de praf de copt
Mod de preparare:
Batem albușurile spumă, adăugăm zahărul și continuăm să batem până stă pe tel ca pentru bezea…Adăugăm apoi uleiul, făina și praful de copt…
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm prima compoziție – partea galbenă…
Cernem apoi cacao, folosind sita mică…
Adăugăm și a doua compoziție, partea albă…
Dăm la cuptor și coacem până când checul capătă o culoare aurie… Puteți face și testul cu scobitoarea…
A ieșit foarte foarte bun… Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal al acesteia…