Prăjitură cu blat de cacao și umplutură de cocos – Un deliciu pe care nu ai voie să îl ratezi

Prăjitură cu blat de cacao și umplutură de cocos – Un deliciu pe care nu ai voie să îl ratezi – Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 200 m lapte
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 7 linguri griș
  • 1 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Pentru blat, amestecăm foarte bine toate ingredientele menționate anterior. Turnămjumătate din cantitatea de aluat, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 170 de grade, timp de 12 minute.

2. Pentru cremă, punem laptele la fiert, pe foc mic. Adăugăm zahărul, grișul și amestecăm. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm nuca de cocos.

3. Scoatem blatul parțial copt din cuptor. Turnăm crema pregătită anterior și aluatul rămas. Coacem încă 20 de minute la aceeași temperatură. După ce s-a răcit, decorăm cu nucă de cocos.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitura Tosca, cu vanilie și ciocolată

O bijuterie de prăjitură, delicioasă și cremoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 4 linguri făină
  • 12 linguri zahăr
  • 8 albușuri
  • 150 g semințe de mac
  • 3 linguri nucă de cocos
  • sare
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru ultimul strat:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g biscuiți
  • 250 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 50 ml ulei

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 8 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, sarea, sucul de lămâie și amestecăm bine. Adăugăm praful de copt, nuca de cocos, semințele de mac și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

3. Pentru crema de vanilie, batem gălbenușurile cu zahăr. Adăugăm laptele, amidonul, amestecăm și punem compoziția la fiert, pe foc mic.

4. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul și esența de vanilie.

5. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 2 straturi egale. Tapetăm un blat cu crema pregătită anterior iar pe deasupra așezăm al 2-lea blat. Decorăm cu glazura de ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!