Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitura fină și delicioasă, cu cremă de vanilie, frișcă și glazură de ciocolată
Ingrediente necesare:
- 500 g aluat foietaj
- 100 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 800 ml lapte
- 2 gălbenușuri
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 250 g unt
- 400 ml frișcă lichidă
- 1 tabletă ciocolată neagră
Mod de preparare:
Scoatem aluatul din ambalaj, îl tăiem în două. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță și transferăm pe o bucată de hârtie de copt.
Transferăm hârtia de copt cu tot cu aluat pe o tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius până aluatul capătă o culoare aurie.
Lăsăm să se răcească complet.
Între timp, pregătim crema.
Amestecăm zahărul pudră, cel vanilat și praful de budincă cu un pic de lapte. Punem laptele rămas la fiert.
Turnăm amestecul în laptele fierbinte, adăugăm și gălbenușurile, amestecăm fierbem până obținem o cremă densă. Luăm crema de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă. Mixând continuu, încorporăm crema. Întindem crema peste o bucată de aluat copt. Peste cremă întindem frișca bătută spumă tare și acoperim cu cealaltă bucată de aluat copt.
Turnăm deasupra ciocolata topită pe baie de aburi. Așteptăm câteva ore înainte de a porționa prăjitura cu un cuțit trecut prin apă fierbinte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!