kiloRețete
sâmbătă, octombrie 4, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu blat pufos, cremă fină și bezea de nucă – Rețetă ușoară și delicioasă, explicată pas cu pas

Se numește Prăjitura Imperială – Este una dintre cele mai gustoase prăjituri de casă cu cremă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 7 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 5 linguri cu vârf făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru bezeaua de nucă:

  • 5 albușuri
  • 250 g nucă ( sau migdale, alune, după plac )
  • 1 cană zahăr
  • 1 lingură cu vârf amidon de porumb
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură cu vârf făină

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • 1 esență de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cană și un sfert zahăr

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 1-2 linguri ulei
  • 250 g ciocolată neagră

*Pentru a măsura ingredientele, am folosit o cană de 250 ml *

Mod de preparare:

Începem cu blatul și separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugând treptat zahărul, mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. În bezeaua astfel obținută încorporăm treptat și gălbenușurile, după care și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt, folosind o spatulă. Amestecăm ușor și doar cât să le încorporăm.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă de 25*35 cm tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 35 de minute, aproximativ.

Pentru bezeaua cu nucă, mixăm într-un bol albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm treptat și zahărul. Când obținem o bezea tare și lucioasă, încorporăm nuca tocată mărunt, amidonul, praful de copt și făina, folosind o spatulă. Coacem bezeaua în tava în care am copt blatul, timp de 30 de minute, aproximativ.

Pentru cremă, mixăm într-un vas gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat. Turnăm și laptele treptat, continuând să mixăm.

La final, încorporăm și amidonul și punem vasul pe foc. Amestecând continuu, fierbem crema până se îngroașă, după care o luăm de pe foc.

Acoperim suprafața cremei cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce se răcește complet, încorporăm și untul și esența de vanilie.

Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi, împreună cu 1-2 linguri de ulei.

Asamblare: tăiem blatul în două, pe lungime.

Așezăm primul blat pe un platou și întindem peste el jumătate din cantitatea de cremă.

Așezăm și bezeaua de nucă peste care întindem crema rămasă.

Peste stratul de cremă așezăm al doilea blat peste care întindem uniform glazura de ciocolată.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de a o porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios
Fără categorie

Chec Marmorat cu Cremă de Iaurt – Moale și pufos, rapid și delicios

Chec marmorat cu portocală și cacao
Fără categorie

Chec marmorat cu portocală și cacao

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă
Fără categorie

Pizza din pâine, la tigaie – Rețetă simplă și gustoasă, rapidă și savuroasă

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară
Fără categorie

Gogoșele rapide cu iaurt și scorțișoară

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Cornulețe fragede cu gem – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune
Fără categorie

Rulouri din foietaj cu gem de caise și migdale – Dispar imediat din tavă, sunt mult prea bune

Next Post
Prăjitura Bețivană – Rețetă ușoară și delicioasă, ideală pentru orice eveniment

Prăjitura Bețivană - Rețetă ușoară și delicioasă, ideală pentru orice eveniment

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Înghețată de casă cu gust de vanilie – Rețeta pe care o folosesc cel mai des – Se prepară din 500 ml smântână pentru frișcă, 300 ml lapte condensat și 2 linguri extract de vanilie
Fără categorie

Înghețată de casă cu gust de vanilie – Rețeta pe care o folosesc cel mai des – Se prepară din 500 ml smântână pentru frișcă, 300 ml lapte condensat și 2 linguri extract de vanilie

Cea mai gustoasă rețetă de conopidă – Rețetă ideală și pentru cei care vor să mai slăbească
Fără categorie

Cea mai gustoasă rețetă de conopidă – Rețetă ideală și pentru cei care vor să mai slăbească

Prăjitură simplă și genială, din biscuiți – Se prepară din 100g ciocolată, 6 ouă și 300g biscuiți
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură simplă și genială, din biscuiți – Se prepară din 100g ciocolată, 6 ouă și 300g biscuiți

Prăjitură simplă și delicioasă, cu cocos și ciocolată – Prăjitură aromată tip Bounty
Fără categorie

Prăjitură simplă și delicioasă, cu cocos și ciocolată – Prăjitură aromată tip Bounty

Fără categorie

Cel mai simplu și gustos aperitiv din vinete – Coada de păun, un deliciu pentru Sărbători

Prăjitură Sendviș, cu brânză dulce – Rețetă foarte rapidă și foarte delicioasă, e gata imediat
Rețete

Prăjitură Sendviș, cu brânză dulce – Rețetă foarte rapidă și foarte delicioasă, e gata imediat

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate