Rapid, gustos, savuros – Idee savuroasă pentru prânz sau cină – Pulpe de pui la cuptor și cartofi

Timp de preparare: 40 minute

Nr. de porții: 4

Ingrediente

  • 4 buc pulpe de pui
  • 6 buc cartofi mari
  • după necesitate sare
  • după necesitate piper
  • după necesitate boia dulce
  • 1 buc ardei gras roșu
  • 2 căței usturoi pisați

Preparare

Pulpele se spală bine, se condimentează și se crestează puțin. Se pun în tavă cu puțin ulei și 20 ml apă. Cartofii se curăță și se pun să fiarbă pentru 10 minute în apă cu sare, tăiați cubulețe.

Punem folie de aluminiu peste tava cu pulpe, dăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 10 minute.

Se ia folia de aluminiu și se mai lasă 30 minute la 180 grade.

Cartofii se scot, se pun într-o tavă de yena. Ardeiul se taie cubulețe și se călește puțin împreună cu usturoiul pisat, cu puțin ulei.

Se toarnă peste cartofi, se condimentează cu sare și piper și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 20 minute.

O mâncare bună nu necesită mult timp. Va doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres