Rețetă foarte ușor de făcut și foarte gustoasă – Conopidă și dovlecel pane
Ingrediente
- 1 buc medie conopidă
- 2 bucăți dovlecel
- 4 buc ouă
- 1 cană făină
- după necesitate sare, piper
- după necesitate ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Conopida am desfăcut-o bucățele și am pus-o să fiarbă pentru 15-20 minute în apă cu puțină sare.
Se scoate cu o paletă și se lasă să se răcească.
Dovlecelul l-am curățat, l-am tăiat, am presat puțină sare, am amestecat și l-am lăsat 20 minute. Se va scurge după acest timp pentru ca va lăsa puțină apă.
Făina se pune într-un bol. Ouăle se sparg, se pune sare și piper după gust și bat ca pentru omletă. Atât conopida cât și dovlecelul se dau prin făină, prin ou și se prăjesc. Se scot pe un șervet de bucătărie.
Copiilor și soțului le place să servească cu roșii. Ușor de făcut și gustos. Poftă bună!
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres