Clătite pufoase cu apa minerală și lapte – Doar așa le fac de acum încolo, sunt delicioase!

Timp de preparare: 30 minute

Nr. de porții: 15

Ingrediente

  • 3 buc ouă
  • 250-270 gr făină
  • 250 ml apa minerală
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri zahăr
  • 1 praf sare

Preparare

Într-un vas mai mare se sparg ouăle, nu se separă se pun întregi. Adăugăm zahărul și sare și amestecăm cu o lingură de lemn.

Apa minerală și lapte se pun într-un vas împreună. Pregătim și făina și punem într-un vas.

Am pus pe rând din cantitatea de făina și cea de lapte și apa pentru a nu se forma cocoloașe. Dacă nu reușiți și va rămân cocoloașe strecurați aluatul printr-o sită fină.

Puteți folosi un tel sau mixer.

Aluatul pare subțire dar el are nevoie de odihnă. Se pune la frigider timp de 30 minute, acoperit.

Se scoate și se amestecă cu polonicul cu care urmează să facem clătitele. Aluatul trebuie să fie puțin mai gros. Se pune tigaia la încins pe ochiul cel mare. Eu am folosit tigaie de 24 cm diametru. Când tigaia este încinsă, se pune puțin ulei și se rotește tigaia.

Se ia un polonic cu alatul și se toarnă în tigaie.

Cu mâna stângă am rotit tigaia astfel încât aluatul să se distribuie cât de cât uniform.

Se prăjesc pe ambele părți.

Mi-au ieșit 15 clătite pufoase. Sper ca v-a plăcut rețeta, vă doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres