Paste cu sos alb și bacon – Penne cu sos alb și bacon – Super gustoase, gata în 20 minute

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente

  • 250 gr paste
  • 150 gr șuncă sau bacon
  • 150 gr smântână 20% grăsime
  • 30 gr parmezan ras
  • 3 buc gălbenușuri
  • după necesitate sare și piper

Preparare

Punem într-o oală apă cu 2 linguri de ulei și puțină sare pentru a fierbe pastele. Când începe să fiarbă apa, se pun pastele și se lasă 8 minute.

Între timp pregătim sosul.

Smântâna, parmezanul și gălbenușurile se omogenizează toate împreună după care punem sare și piper după gust. Baconul sau șunca se taie mărunt și se pune într-o tigaie cu puțin ulei să se rumenească puțin. Se ia tigaia de pe foc și se lasă 2 minute deoparte.

Se pune sosul peste bacon. Dacă tigaia este foarte încinsă oul se transformă în omleăa iar smântâna se va brânzi.

Pastele se scot cu o paletă din apă. Nu se trec prin jet de apă rece. Fierbinți se pun peste sos.

Se păstrează aproximativ un polonic din apa în care au fiert pastele și se adaugă peste sos.

Se servesc opțional dacă doriți cu parmezan.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres