Merdenele cu brânză sărată – Bune de te lingi pe degete!

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță oțet
  • 250 ml apă
  • 150 gr unt

Umplutura

  • 250 gr brânză sărată
  • după necesitate griș fiert jumătate din cantitatea de brânză
  • după necesitate smântână până la obținerea unei creme

Preparare

Se face un aluat din făina, apă, oțet și sare. Se taie în 8 bucăți aproximativ de 94 gr fiecare.

Fiecare se întinde pe masa de lucru unsă cu ulei într-un pătrat de 15-20 cm.

Se unge cu unt în strat subțire și se împătură.

Se procedează la fel cu fiecare bucata se pune pe o farfurie unsă cu ulei se acoperă cu folie și se da la frigider pentru 1 oră.

Se amestecă toate ingredientele de la umplutură, până la obținerea unei creme uniforme.

Fiecare bucată se întinde pe masa de lucru cu ulei, într-o foaie foarte subțire de circa 30 cm.

Se pune umplutura la mijloc și se pliază.

Se așează cu impăturirea în jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 200 grade până se rumenesc frumos.

Se servesc calde dar și a 2 zi sunt foarte bune.

Va sfătuiesc să le încercați, sunt grozav de bune. Mie îmi aduc aminte de acele pateuri din copilărie.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres