Merdenele cu brânză sărată – Bune de te lingi pe degete!
Ingrediente
- 500 gr făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță oțet
- 250 ml apă
- 150 gr unt
Umplutura
- 250 gr brânză sărată
- după necesitate griș fiert jumătate din cantitatea de brânză
- după necesitate smântână până la obținerea unei creme
Preparare
Se face un aluat din făina, apă, oțet și sare. Se taie în 8 bucăți aproximativ de 94 gr fiecare.
Fiecare se întinde pe masa de lucru unsă cu ulei într-un pătrat de 15-20 cm.
Se unge cu unt în strat subțire și se împătură.
Se procedează la fel cu fiecare bucata se pune pe o farfurie unsă cu ulei se acoperă cu folie și se da la frigider pentru 1 oră.
Se amestecă toate ingredientele de la umplutură, până la obținerea unei creme uniforme.
Fiecare bucată se întinde pe masa de lucru cu ulei, într-o foaie foarte subțire de circa 30 cm.
Se pune umplutura la mijloc și se pliază.
Se așează cu impăturirea în jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 200 grade până se rumenesc frumos.
Se servesc calde dar și a 2 zi sunt foarte bune.
Va sfătuiesc să le încercați, sunt grozav de bune. Mie îmi aduc aminte de acele pateuri din copilărie.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres