Învârtite cu brânză sărată – Gustoase și sățioase, gata în 30-35 minute

Timp de preparare: 30-35 minute

Nr. de porții: 10

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 250 ml apa călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță oțet
  • 150 gr unt pentru uns aluatul

Preparare

Este același mod de preparare ca la rețeta de merdenele cu brânză care este pe site. Aluatul este foarte bun. Click aici pentru a vedea modul de preparare.

Umplutura am folosit-o exact ca la merdenele. Se întinde, se pune umplutura pe toată suprafața aluatului. Se face un sul, se răsucește.

Se pun în tavă și se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc frumos.

Foarte gustoase. Îmi aduc aminte de plăcintele din Grecia numite Tiropita.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres