Acesta rețetă o am de la o prietena din Grecia căreia îi mulțumesc frumos. De 3 ani am acestă rețetă.

Timp de preparare: 20 minute

Nr. de porții: 40-50 bucăți

Ingrediente

  • 600 gr făină
  • 250 gr untură
  • 180 gr zahăr pudră
  • 2 buc ouă
  • 1 linguriță oțet
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura la alegere
  • după necesitate eu am folosit rahat și nuca măcinată cu gem de prune
  • după necesitate zahăr pudră
  • 100 gr smântână

Preparare

Se ia un castron unde punem untura și zahărul și amestecăm foarte bine cu o lingură de lemn.

Adăugăm ouăle, smântâna și oțetul și încorporăm foarte bine. Făina și praful de copt se amestecă împreună, se cern și se pune peste compoziția de zahăr cu untura. Aici începem și ne folosim de mână.

Adăugăm treptat făina și amestecăm ușor cu mâna.

După ce am pus toată făina, începem să frământăm aluatul până nu se mai lipește de mână.

Este un aluatul foarte elastic. Se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră.

Rahatul se taie bucăți mici și nuca se amesteca cu dulceața de prune.

Se ia câte 1 bucată de aluat și se întinde în forma unui cerc. Se taie triunghiuri ca la pizza. Se pune rahat, nuca cu dulceața de prune sau orice altă umplutura doriți.

O alta variantă de a tăia aluatul pentru cornulețe vedeți în poza de mai jos.

Se coc la 190 grade C pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit. Se scot și se pudrează cu zahăr pudra. Se topesc în gură de fragede ce sunt.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres