Salvează rețetele, te vor ajuta foarte mult – Blat de vanilie și blat de cacao pentru prăjituri de casă

Timp de preparare: 35 minute

Ingrediente

  • 315 gr făină
  • 270 ml lapte 120 gr unt
  • 200 gr zahăr
  • 6 buc ouă
  • după necesitate vanilie
  • 1 pliculeț praf de copt
  • după necesitate la cel cu cacao 40 gr cacao + 275 gr făină

Aceste ingrediente sunt pentru un blat cu diametru de 26 cm

Preparare

Punem laptele împreună cu untul într-o crăticioară și se dă la foc mic până se topește untul după care se dă deoparte.

Într-un vas mare se bat ouăle împreună cu zahărul până își triplează volumul. Făina se amestecă împreună cu praful de copt și se cern. La cel cu cacao: amestecăm cacao, făina și praful de copt împreună.

Punem laptele peste ouăle bătute și amestecăm. Se adaugă treptat făina și amestecăm ușor.

Se ia o tavă cu pereți detașabili, punem hârtie de copt la bază și pe margini. Pe margini hârtia de copt trebuie să fie mai înaltă decât tava deoarece blatul va crește.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade C pentru 50-60 minute.Se lasă la răcit, se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră după care se poate felia.

O rețetă ușoară și rapidă!

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres