Cornulețe moi cu umplutură de nucă – Se prepară din 400g făină, 180g zahăr pudră, 250g unt și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 400 g făină
- 1 ou
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 g unt
- Jumătate linguriță sare
Ingrediente necesare pentru umplutura de nucă:
- 250 g nucă măcinată
- 180 g zahăr pudră
- 1 albuș
- 3 linguri esență de rom
Alte ingrediente necesare:
- 1-2 linguri lapte + 1 gălbenuș
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm celelalte ingrediente și frământăm un aluat omogen și elastic. Învelim aluatul în folie alimentată și dăm la frigider peste noapte.
Pentru umplutură, amestecăm nuca cu zahărul pudră, albușul și esența de rom, până la omogenizare. Scoatem aluatul din frigider și-l împărțim în 5 părți egale.
Presărăm făină pe blatul de lucru și întindem bucățile de aluat la o grosime de 3 mm și în formă rotundă. Porționăm în 8 triunghiuri, punem umplutura și rulăm cornulețele.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm cornulețele pe ea. Amestecăm gălbenușul cu laptele și ungem cornulețele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute. După coacere, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!