Prăjitură aromată tip Bounty – Prăjitură simplă și delicioasă, cu cocos și ciocolată – Rețetă pe gustul tuturor

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 12 linguri făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 1 linguriță cafea instant
  • 4 albușuri

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 100 g fulgi de cocos
  • 2 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm și laptele, uleiul și amestecăm bine.

La final, încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt.

Separat, mixăm spumă tare albușurile după care încorporăm cu grijă în compoziția de mai sus. Împărțim în două părți egale și amestecăm o parte cu pudra de cacao și cafeaua instant dizolvată într-o lingură de apă.

Tapetăm două tăvi de 30*35 cm cu hârtie de copt, transferăm compozițiile în tăvi și coacem cele două blaturi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.

Pentru cremă, amestecăm făina cu zahărul și turnăm acest amestec în laptele rece. Amestecăm până la omogenizare și punem la fiert. Adăugăm și zahărul pudră și cocosul.

Amestecăm continuu până se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit, întindem crema peste blatul cu cacao.

Peste cremă așezăm blatul simplu, peste care turnăm glazura.

Pentru glazură, topim ciocolata pe baie de aburi împreună cu untul, amestecând continuu până la omogenizare.

Dăm prăjitura la rece până glazura se întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!