kiloRețete
miercuri, mai 14, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă inedită, cu imagini – Brânzoaice cu vanilie și căpșuni – Bune de te lingi pe degete!

Rețetă inedită, cu imagini – Brânzoaice cu vanilie și căpșuni – Bune de te lingi pe degete!

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas (în detaliu) – Brânzoaice cu cremă de vanilie și căpșuni – Bune de te lingi pe degete!

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 600 g făină
  • 320 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 80 g unt topit
  • 25 g drojdie proaspătă

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 linguri griș
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 2 albușuri bătute spumă tare
  • 200 g căpșuni, aproximativ

Alte ingrediente necesare:

  • 1 ou bătut pentru uns

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu 1 linguriță de zahăr și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 10 minute, la loc cald, ca drojdia să se activeze.

Cernem făina într-un bol mare, adăugăm și restul ingredientelor necesare și frământăm un aluat omogen și neted. Pudrăm aluatul cu un pic de făină, îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.

Pentru umplutură, punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și cel vanilat, coaja de lămâie, gălbenușurile, grișul și amestecăm foarte bine. La final, încorporăm și spuma de albușuri, cu mare grijă.

Curățăm, spălăm și tăiem căpșunile în mici bucățele.

Pudrăm suprafața de lucru cu un pic de făină și întindem aluatul dospit într-un dreptunghi de 60*40 cm. tăiem în pătrate de 10 cm, punem la mijloc umplutura și peste umplutură punem bucățele de căpșuni.

Tragem în sus cele 4 margini, le lipim bine și le răsucim un pic, deasupra umpluturii. Transferăm brânzoaicele pe tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm deoparte timp de 30 de minute.

Le ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem brânzoaicele timp de 20-25 minute sau până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Rețetă cu imagini, pas cu pas – Ruladă de casă Tiramisu – Ruladă fragedă, cremoasă, delicioasă și aromată

Rețetă cu imagini, pas cu pas - Ruladă de casă Tiramisu - Ruladă fragedă, cremoasă, delicioasă și aromată

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Clătite leneșe la cuptor – Rețetă pentru clătite fine și aromate
Dulciuri și prăjituri

Clătite leneșe la cuptor – Rețetă pentru clătite fine și aromate

Castraveți murați după o rețetă tradițională, din Transilvania – Merită să le acordați o șansă, o să vă placă mult
Fără categorie

Castraveți murați după o rețetă tradițională, din Transilvania – Merită să le acordați o șansă, o să vă placă mult

Cornulețe aperitiv, cu șuncă și cașcaval – Aveți nevoie de 300g făină, 100 ml lapte, 20g drojdie, șuncă, cașcaval și…
Fără categorie

Cornulețe aperitiv, cu șuncă și cașcaval – Aveți nevoie de 300g făină, 100 ml lapte, 20g drojdie, șuncă, cașcaval și…

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de casă Pădurea Neagră – Tort rapid și delicios, foarte ușor de făcut
Fără categorie

Rețetă cu imagini, pas cu pas – Tort de casă Pădurea Neagră – Tort rapid și delicios, foarte ușor de făcut

Prăjitură cu mere, dulce-acrișoară – Se pregătește ușor și este foarte fragedă, se topește în gură
Fără categorie

Prăjitură cu mere, dulce-acrișoară – Se pregătește ușor și este foarte fragedă, se topește în gură

Tort fără coacere, cu vanilie și fructe – Rețeta perfectă pentru vremea de afară
Dulciuri și prăjituri

Tort fără coacere, cu vanilie și fructe – Rețeta perfectă pentru vremea de afară

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate