Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas (în detaliu) – Brânzoaice cu cremă de vanilie și căpșuni – Bune de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 600 g făină
- 320 ml lapte
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahăr pudră
- 80 g unt topit
- 25 g drojdie proaspătă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci
- 2 linguri griș
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 lingură zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 gălbenușuri
- 2 albușuri bătute spumă tare
- 200 g căpșuni, aproximativ
Alte ingrediente necesare:
- 1 ou bătut pentru uns
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm laptele cald cu 1 linguriță de zahăr și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 10 minute, la loc cald, ca drojdia să se activeze.
Cernem făina într-un bol mare, adăugăm și restul ingredientelor necesare și frământăm un aluat omogen și neted. Pudrăm aluatul cu un pic de făină, îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
Pentru umplutură, punem brânza de vaci într-un bol. Adăugăm zahărul pudră și cel vanilat, coaja de lămâie, gălbenușurile, grișul și amestecăm foarte bine. La final, încorporăm și spuma de albușuri, cu mare grijă.
Curățăm, spălăm și tăiem căpșunile în mici bucățele.
Pudrăm suprafața de lucru cu un pic de făină și întindem aluatul dospit într-un dreptunghi de 60*40 cm. tăiem în pătrate de 10 cm, punem la mijloc umplutura și peste umplutură punem bucățele de căpșuni.
Tragem în sus cele 4 margini, le lipim bine și le răsucim un pic, deasupra umpluturii. Transferăm brânzoaicele pe tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm deoparte timp de 30 de minute.
Le ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem brânzoaicele timp de 20-25 minute sau până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!