Rețetă explicată pas cu pas – Croissante pufoase cu șuncă și cașcaval – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 125 ml iaurt
- 125 ml lapte
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 ouă
- 80 g unt
- puțin ulei
- 1 ou
- 12-13 felii subțiri de cașcaval
- 12-13 felii subțiri de șuncă
- susan
- mac
Mod de preparare:
Într-un bol, adăugăm drojdia, 50 ml lapte cald și 3 linguri de făină. Amestecăm ușor până la omogenizare (trebuie să aibă consistența smântânii), după care lăsăm 10 minute la loc cald sau până crește.
După ce compoziția a crescut, adăugăm făina, ouăle, sarea, zahărul și, treptat, laptele cu iaurtul; amestecăm bine, până la omogenizare.
Punem aluatul pe masă, ne ungem mâinile cu făină sau ulei și frământăm 10 minute, până devine elastic și nelipicios. Împărțim în 8 bile egale. Presărăm blatul cu făină și întindem fiecare bilă într-o foaie de 20-22 cm, toate să fie egale (folosim puțin unt pentru a întinde aluatul).
Ungem cu unt fiecare foaie și împărțim untul în așa fel încât să ne ajungă pentru 7 foi. Suprapunem foile pe măsură ce le întindem și ungem. Nu ungem ultima foaie decât dacă nu e suficient de elastică.
Întindem grămada de foi suprapuse într-o singură foaie rotundă mare, de 42-43 cm și o împărțim în 12 părți egale. Punem carnea și cașcavalul, după care rulăm de la bază.
Lăsăm la loc cald 30 minute și încă 30 de minute la frigider. Le ungem cu ou bătut cu puțin lapte, presărăm deasupra susan și mac. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și le lăsăm la copt timp de 15-30 de minute.
Notițe:
- Folosim o tavă suficient de încăpătoare
- Preîncălzim cuptorl la 180 grade Celsius
- Iaurtul și laptele trebuie să fie puțin călduțe
- Untul trebuie să fie la temperatura camerei
- Dacă nu avem un loc suficient de cald, putem încălzi cuptorul timp de 3 minute, după care îl oprim și lăsăm tava de croissante la crescut
Poftă bună!