Rețetă explicată pas cu pas – Biscuiți cu umplutură delicioasă de mere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 măr
- 1 lingură de unt
- 1 plic zahăr vanilinat
- puțină scorțișoară
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 50 g unt topit
- 10 g zahăr vanilinat
- 2 linguri de lapte
- 4 g praf de copt
- 1 ou
- puțină sare
Alte ingrediente necesare:
- un ou bătut cu o linguriță de lapte
- șofran
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru umplutură, curăță și taie mărul în bucăți mici. Într-o tigaie, adaugă ingredientele pentru umplutură: topește mai întâi untul, după care adaugă mărul, zahărul și scorțișoara. Gătește câteva minute, până se mai evaporă zeama.
Pentru aluat, într-un bol mare, adaugă oul, zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Amestecă bine, adaugă laptele și amestecă din nou. Adaugă untul topit și amestecă, adaugă praful de copt și câte puțină făină în timp ce amesteci. Când ai terminat de adăugat făina, continuă să frămânți cu mâna până devine fin.
Pe un blat presărat cu făină, întinde aluatul și fă formele. Adaugă merele pe fiecare jumătate de formă, după care înveleștele cu cealaltă jumătate. Unge cu un ou bătut și o linguriță de lapte, iar la sfârșit presară cu șofran.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 215 grade Celsius/ treapta 4 până devin rumene.
Poftă bună!