Rețetă ușoară, simplă, aromată și delicioasă – Prăjitură cu blat pufos și cremă de ciocolată și vanilie

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 5 linguri pline făină
  • 3 linguri apă călduță
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 100 ml lapte aproximativ

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 2 plicuri budincă de ciocolată
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 L lapte
  • 250 g unt

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 250 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată

Mod de preparare:

Începem cu blatul.

Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Mixăm pentru minim 15 minute, după care adăugăm treptat apa și uleiul. La final, încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20 de minute. După coacere, îl lăsăm să se răcească după care îl tăiem în două.

Pentru cremă, amestecăm prafurile de budincă cu 500 ml de lapte. Punem laptele rămas la fiert, adăugăm amestecul de budincă și fierbem până se îngroașă. Separat, mixăm spumă untul împreună cu zahărul. După ce budinca s-a răcit, încorporăm în ea, treptat, untul.

Umplem blaturile cu jumătate din cremă. Stropim blatul superior cu aproximativ 100 ml de lapte după care întindem peste blat crema rămasă.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, fără însă se o fierbem! Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste crema din tavă și dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Notă: glazura nu se va întări la temperatura camerei, așadar este necesar să lăsăm prăjitura la frigider peste noapte.

Notă: la nevoie, se mai poate adăuga un pic de făină în compoziția de blat.

Savurați cu poftă! Poftă bună!