Ingrediente necesare:

  • 300 g ciocolată
  • 1 conservă lapte condensat
  • 100 g alune
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 pachet pișcoturi
  • 3 linguri ulei de cocos sau unt
  • Zeamă de portocale

Mod de preparare:

Topim ciocolata pe baie de aburi, după care o amestecăm cu laptele condensat și cu untul ( sau uleiul de cocos ). Amestecăm până la omogenizare, după care luăm de pe foc.

Adăugăm pudra de cacao și alunele tocate mărunt. Dacă compoziția este prea densă, putem adăuga un pic de lapte cald sau frișcă lichidă.

Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară, lăsând suficientă folie pe margini ca ulterior să putem înveli salamul.

Punem un strat din compoziția de ciocolată și alune în tava pregătită.

Peste acest strat punem pișcoturi trecute prin zeama de portocale. Repetăm straturile până se termină ingredientele.

Ultimul strat va fi cel cu compoziția de ciocolată. Învelim totul cu folie și dăm tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!