Timp de preparare: 1 oră

Nr. de porții: 6

Ingrediente

  • 400 gr fasole boabe sau fasole fiartă din conservă
  • după necesitate cabanos
  • după necesitate slănină prăjită
  • după necesitate boia de ardei dulce
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 2 buc cepe
  • după gust sare și piper

Preparare

Dacă nu folosiți fasole fiartă; fasolea se pune în apă rece de seara până dimineața. Se dă un clocot după care se schimbă apă și se fierbe fasolea până boabele de fasole sunt foarte moi.

Ceapa se taie solzi, se călește în ulei, se pune boia de ardei dulce și pasta de roșii. Se adaugă 50 ml apă, se condimentează cu sare și piper după gust.

Fasolea se pisează cu blenderul, se adaugă puțină sare și se pune într-un vas sau o tigaie. Ceapa cu pasta de roșii se pune peste fasole. Noi am servit cu cabanos și slănina prăjită.

Soțului îi place să îi fac salată de ceapă roșie și ceapa verde cu oțet. Va doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres