Ingrediente:
- 100 g unt
- 250 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- sare
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- coajă de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 75 ml lapte
- 4 mere
- 1 lingură zahăr brun
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, sarea, untul, zahărul, ouăle, coaja de lămâie și esența de rom. Amestecăm foarte bine, pe urmă adăugăm laptele și jumătate din cantitatea de mere, tăiate cubulețe. Mixăm bine până la omogenizare. Merele rămase le tăiem felii.
2. Turnăm aluatul într-o formă de copt. Pe deasupra, așezăm merele tăiate felii. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
Poftă bună!
Discussion about this post