Pandișpan de casă fraged și moale, făcut cu apă fierbinte – Cel mai bun Pandișpan de ciocolată
Ingrediente necesare:
- 270 g făină
- 60 g pudră de cacao
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- 1 linguriță și jumătate bicarbonat de sodiu
- 2 ouă la temperatura camerei
- 300 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- Un sfert linguriță sare
- 200 ml lapte la temperatura camerei
- 90 ml ulei
- 200 ml apă clocotită
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm timp de câteva minute, până zahărul se dizolvă complet și obținem o compoziție albicioasă, voluminoasă și pufoasă.
Adăugăm sare, lapte, ulei și amestecăm ușor cu o spatulă. În 2-3 tranșe încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, pudra de cacao și bicarbonatul. Amestecăm ușor cu spatula, cu mișcări circulare și rapide de jos în sus. Adăugăm li apa clocotită și amestecăm rapid. Aluatul va deveni lichid.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem pandișpanul timp de 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm pandișpanul să se răcească un pic după care îl separăm de pereții tăvii, folosind un cuțit subțire. Îl scoatem din tavă și îl punem pe grătar până se răcește complet.
Pandișpanul se poate tăia în mai multe blaturi care se pot umple cu cremă. În acest caz, acoperim blaturile cu folie alimentată și punem deoparte timp de 5-6 ore.
De asemenea, se poate servi și ca atare, acoperit cu o glazură generoasă de ciocolată și decorată cu nuci.
Savurați cu poftă! Poftă bună!