Rosiile suculente la borcan, pregatite dupa aceasta reteta, sunt extrem de gustoase. Imi plac atat de mult, incat nu mai pot opri pana nu mananc 3-4 odata. Iti recomand sa incerci si tu reteta de mai jos. Cu siguranta vei fi incantata de gustul delicios al acestor rosii la borcan.

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

  • 1.8 rosii mici, cativa catei de usturoi
  • O treime dintr-un ardei iute
  • Cateva boabe de piper negru
  • 2 frunze de hrean, 2 lingurite sare

Mod de preparare:

Spalam rosiile, ardeiul si frunzele de hrean. Indepartam coditele rosiilor. Punem pe fundul unui borcan de 3 litri usturoiul decojit, o frunza de hrean, boabele de piper negru si o treime dintr-un ardei iute.

Adaugam cu grija rosiile in brocan. Adaugam apoi sare si umplem borcanul cu apa rece. Deasupra mai punem o frunza de hrean si acoperim borcanul cu un capac din plastic. Agitam borcanul.

Punem borcanul intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Asteptam 5 saptamani, inainte de a deschide borcanul cu rosii. Cu cat il lasam mai mult, cu atat rosiile sun mai gustoase si mai aromate, deoarece preiau o parte din aroma mirodeniilor.

Cand am dat peste aceasta reteta, i-am trimis-o imediat mamei mele. De atunci doar asa pune rosiile la borcan. De fiecare data obtine rosii suculente si gustoase pe care le consuma pe timpul iernii. Cu siguranta, iti vor placea si tie rosiile la borcan pregatite dupa aceasta reteta.

Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta si cu prietenii tai.

Pofta buna si spor la gatit!