Aceasta este cea mai buna reteta de ardei grasi prajiti in ulei, pentru iarna. Eu am primit-o in urma cu cativa ani de la cumnata mea si de atunci o prepar mereu. Iti recomand sa o incerci si tu. Este simpla si nu necesita sterilizare…

Ingrediente necesare:

  • 1,5 kg ardei gras
  • 2 linguri sare grunjoasa, 1 lingurita zahar
  • 200 ml otet, 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 capatani de usturoi

Mod de preparare:

Spalam ardeii grasi, apoi ii punem pe un prosop de hartie si ii lasam sa se usuce bine. Ii punem la prajit intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui fierbinte. Prajim bine ardeii grasi pe toate partile, pana capata o crusta bruna.

Dizolvam sarea grunjoasa si zaharul in otet. Inmuiem ardeii prajiti in marinada pregatita, apoi ii punem intr-un recipient din sticla sterilizat.

Decojim usturoiul si il taiem in felii. Adaugam feliile de usturoi in recipientul cu ardei gras.

Turnam apoi deasupra uleiul de floarea soarelui care ne-a ramas dupa ce am prajit ardeii. Inchidem recipientul ermetic cu un capac sterilizat, apoi il invelim intr-o patura sau un prosop gros si-l lasam sa se raceasca lent, pana a doua zi.

Dupa ce s-a racit complet, il depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Din ingredientele date ar trebui sa obtinem un borcan 1.5 litri ardei grasi marinati pentru iarna.

Daca ti-a placut aceasta reteta, impartaseste-o cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!