kiloRețete
vineri, octombrie 3, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Vinetele la borcan sunt delicioase si aromate. Acestea completeaza perfect gustul mancarurilor din carne si orez. Iarna vor fi foarte utile. Incearca reteta noastra…

Ingrediente:

  • 2 kg vinete, 500 gr ceapa
  • 5 catei de usturoi, Condimente pentru gratar
  • 150 ml apa, 1.5 linguri sare
  • 2 linguri zahar, 80 ml otet 9%

Mod de preparare:

Spalam vinetele si le taiem cozile. Indepartam coaja vinetelor cu un curatator de legume. Taiem vinetele decojite in jumatate, apoi taiem fiecare jumatate de vanata in bucati mari.

Decojim ceapa si o taiem in inele. Taiem apoi inelele de ceapa in jumatate. Decojim usturoiul si il taiem in felii subtiri.

Punem o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui, pe foc. Cand uleiul se incalzeste, prajim vinetele. Le prajim pe ambele parti pana se rumenesc.

Transferam apoi vinetele intr-un bol incapator si le lasam sa se raceasca.

Pregatim apoi saramura. Turnam apa intr-o oala. Adaugam sare si zahar. Amestecam pentru ca zaharul si sarea sa se dizolve. Lasam saramura sa fiarba 1 minut, apoi o dam deoparte sa se raceasca.

Pe fundul unui bol mare punem un strat de vinete, adaugam un pic de usturoi si ceapa deasupra. Adaugam condimentele pentru gratar si amestecam.

Adaugam un nou trat de vinete, apoi adaugam usturoi si ceapa. Turnam saramura rece peste vinete. Acoperim bolul cu o farfurie si asezam un obiect greu deasupra. Punem bolul la frigider pentru 12 ore.

Vinetele vor lasa mult suc si vor putea fi deja consumate, dar daca doresti sa te bucuri de acest fel de mancare si la iarna, pune vinetele in borcane sterile.

Pune pe fundul borcanelor ceapa, apoi adauga vinete pana umbli borcanele. Toarna saramura in fiecare borcan.

Pune pe funcul unei oale o carpa de bucatarie. Pune borcanele in oala, acopera-le cu capace si toarna apa calda. Dupa ce apa incepe sa fiarba, mai lasa oala pe foc inca 10 minute.

Infileteaza bine capacele si intoarce borcanele cu gura in jos.

Acopera-le cu un prosop gros sau o patura si las-le sa se raceasca. Dupa ce borcanele s-au racit, le poti depozita intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Conopidă la borcan – Este pur și simplu savuroasă, vă scriu mai jos rețeta
Aperitive

Conopidă la borcan – Este pur și simplu savuroasă, vă scriu mai jos rețeta

Next Post

Clătite pufoase cu bere - Rețetă rapidă, gata în doar câteva minute

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Ruladă cu carne, mai bună decât drobul – Rețetă ușoară, simplă și gustoasă, pe placul tuturor
Feluri principale

Ruladă cu carne, mai bună decât drobul – Rețetă ușoară, simplă și gustoasă, pe placul tuturor

Pateuri din aluat moale, care nu se lipește de mâini – Rețetă de pateuri “pentru leneși”
Dulciuri și prăjituri

Pateuri din aluat moale, care nu se lipește de mâini – Rețetă de pateuri “pentru leneși”

Plăcintă cu iaurt și lămâie – Nimic mai mult, nimic mai delicios – Rețetă simplă și ușoară
Fără categorie

Plăcintă cu iaurt și lămâie – Nimic mai mult, nimic mai delicios – Rețetă simplă și ușoară

Prăjitură de casă cu miere și ciocolată – Prăjitură fragedă și delicioasă, în straturi, perfectă pentru orice aniversare
Rețete

Prăjitură de casă cu miere și ciocolată – Prăjitură fragedă și delicioasă, în straturi, perfectă pentru orice aniversare

Fără categorie

Prăjitura Excelenzza – Prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și blat de cocos – Cremă simplă, dar deosebită

Pastă de dovlecei la borcan (pentru iarnă) – Cel mai gustos sos din dovlecei, pentru paste sau carne
Fără categorie

Pastă de dovlecei la borcan (pentru iarnă) – Cel mai gustos sos din dovlecei, pentru paste sau carne

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate