Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă cu blat pufos, cremă de vanilie și glazură de ciocolată – Ceva mai simplu și mai bun… cu greu găsești! Pentru a pregăti această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 130 g făină
- 180 g zahăr
- 5 ouă
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 ou
- 250 ml lapte
- 90 g zahăr
- 1 lingură făină
- 80 g unt
- Vanilie
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 1 pahar lapte
- 1 lingură zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 4 linguri pudră de cacao
- 4 linguri zahăr
- 40 g unt
- 30-40 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle până obținem o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
Încorporăm și zahărul după care încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
Transferăm aluatul într-o tavă de 22 cm tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească și îndepărtăm hârtia de copt.
Pentru cremă, amestecăm gălbenușul cu zahărul și laptele. Încorporăm și făina și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu.
După ce crema se îngroașă, o transferăm într-un bol. Încorporăm vanilia și untul moale, mixând cu blenderul vertical.
Tăiem blatul în două, însiropăm cu laptele amestecat cu zahărul pudră și umplem cu crema pregătită.
Acoperim prăjitura cu hârtie de copt și cu o farfurie și o dăm la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru glazură, punem toate ingredientele necesare într-o cratiță. Punem pe foc și amestecăm până la omogenizare. După ce dă în clocot, fierbem timp de 1 minut.
Turnăm glazura deasupra prăjiturii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!