Prăjitură cremoasă cu nucă de cocos – Se prepară din 6 ouă, 200g fulgi de cocos, 900 ml lapte, 2 linguri făină, 250g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 2 linguri făină
- Jumătate plic praf de copt
- 6 linguri zahăr
- 200 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 900 ml lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml frișcă lichidă
- Fulgi de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt și fulgii de cocos și amestecăm.
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat zahărul. Încorporăm și amestecul de făină, folosind o spatulă. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 20-25 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu laptele și punem la fiert.
Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul. Turnăm în laptele de pe foc și amestecăm continuu până se îngroașă. Luăm crema de pe foc, o lăsăm să se răcească un pic după care încorporăm în ea zahărul vanilat și untul.
Amestecăm până la omogenizare după care întindem crema peste blat. Mixăm frișcă spumă și o întindem peste stratul de cremă rece. Decorăm cu fulgi de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!