Rețetă pas cu pas – Pandișpan pufos cu cireșe congelate – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 6 albușuri
- un praf de sare
- 180 g de zahăr
- 6 gălbenușuri
- 1 lingură zeamă de lămâie
- coajă rasă de la o lămâie
- 110 g de unt topit
- 1 sticluță esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 300 g de făină
- 300 g cireșe congelate (fără sâmburi)
- zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă treptat zahărul și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Adaugă gălbenușurile, zeama de lămâie, coaja de lămâie, untul topit cald, esența de vanilie, praful de copt și făina. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează compoziția în tava și așază cireșele deasupra aluatului.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 35-45min sau până trece testul scobitorii. Decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!