Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura de casă Făgăraș, moale și cremoasă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru bat:
- 3 ouă
- 5 linguri zahăr (60 g)
- 5 linguri făină (100 g)
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură și jumătate cacao (20 g)
- un praf de sare
- 2 linguri stafide (40 g)
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 200 ml cafea îndulcită/ sau 1 plic de ness + 200 ml apă fierbinte
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor pentru frișcă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată 50%
Decor: 1 lingură fulgi de ciocolată albă
Mod de preparare:
Pentru blat:
Într-un bol mare, adăugați ouăle și zahărul. Mixați până obțineți o spumă cu nuanță deschisă de galben și consistență cremoasă. Cerneți făina, praful de copt, cacao și sarea peste spumă. Amestecați ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Adăugați stafidele și amestecați ușor. Turnați și nivelați compoziția în tavă. Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C/treapta 3, timp de 25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsați să se răcească.
Pentru crema:
Adăugați untul topit fierbinte peste ciocolată. Omogenizați și lăsați la răcit.
Într-un bol, adăugați frișca lichidă și întăritorul. Mixați până se întărește. Adăugați jumătate din ciocolata topită rece și mixați. Adăugați și cealaltă jumătate și mixați.
Pentru glazură:
Adăugați smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată. Omogenizați și lăsați la răcit.
Asamblare:
Însiropați blatul cu cafea. Întindeți crema rece peste blat. Întindeți glazura rece peste crema. Decorați cu ciocolată albă. Lăsați la frigider minim 3 ore sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!