Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitura de casă Fulg de nea – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 10 linguri apă
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 150 g făină
Ingrediente necesare pentru crema de nucă de cocos:
- 100 g nucă de cocos
- 2 linguri amidon (40 g)
- 100 g zahăr
- 1 linguriță esență de rom
- 400 ml lapte
- 250 g unt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 6 albușuri
- 150 g zahăr pudră
Decor: nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru blat, separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mare, adăugați gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilinat. Mixați până se topește zahărul. Adăugați apa și mixați.
Cerneți praful de copt, sarea și câte puțină făină. Amestecați ușor, cu o spatulă, de jos în sus, după fiecare adăugare a făinii. Turnați și nivelați compoziția în tavă. Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C/treapta 3, timp de 25 de minute sau până trece testul scobitorii. Lăsați la răcit.
Pentru cremă: într-o cratiță, la foc mic, adăugați nucă de cocos, amidonul, zahărul, esența de rom și laptele. Amestecați în continuu, cu un tel, până se îngroașă. Luați de pe foc și adăugați untul.
Omogenizați și lăsați la răcit.
Pentru bezea: într-un bol mare, adăugați albușurile și zahărul pudră. Mixați spuma, până capătă consistența unei bezele lucioase. Puneți bezeaua pe foc, la aburi, amestecați până se gătesc puțin albușurile, iar spuma se întărește puțin.
Asamblare:
Întindeți și nivelați crema de cocos peste blat. Întindeți și nivelați bezeaua peste cremă. Decorați cu fulgi de cocos și ciocolată albă rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!