Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă (temp. camerei)
- 100g zahăr pudră
- un praf sare
- 175ml ulei floarea soarelui
- 20ml esență vanilie (2 linguri)
- 1 fiolă esență migdale (4-5 picături)
- 400g făină
- 12g praf de copt
- 200g ciocolată albă tăiată cuburi mici
Ingrediente necesare pentru compoziție glazură de lapte:
- 150ml lapte (temp. camerei)
- 250g lapte condensat (temp. camerei)
Ingrediente necesare pentru decor:
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru aluat: Într-un bol mare adaugă ouăle, zahărul și sarea. Mixează spuma până devin deschise la culoare și se dizolvă zahărul. Adaugă uleiul, esența de vanilie și mixează 30 de secunde.
Adaugă făina și praful de copt. Amestecă cu o spatulă până se formează aluatul. Adaugă ciocolata albă și amestecă.
Ia câte o porție mică din aluat (12g) și formează bile cu mâinile (6×4 = 24 bucăți în tavă). Așază bilele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Lasă la copt la 200°C/ treapta 4, timp de 10-12 minute, până devin aurii-maronii pe margini. Lasă la răcit.
Pentru glazură de lapte: Într-un bol mare adaugă laptele și laptele condensat. Mixează până devine cremos.
Finisare: Înmoaie fiecare prăjiturică în compoziția de lapte, apoi unește câte 2 prăjiturele pentru a forma o bilă. Dă fiecare prăjitură (a câte 2 buc) în nucă de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!