Rețetă pas cu pas, cu imagini – Beghrir, clătite marocane fine și aerate – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 180 g griș
- 80 g făină
- 1 praf de sare
- 1 lingură zahăr (20 g)
- 1 linguriță (plină) de drojdie uscată
- 500 ml apă călduță (sau chiar mai multă la nevoie)
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru siropul de miere și unt:
- 100 ml miere
- 80 g unt
- 3-4 picături esență de trandafir
Mod de preparare:
Preparare aluat: Într-un bol mare amestecă toate ingredientele uscate, fără praful de copt. Adaugă treptat apa călduță până o termini. Mixează puțin compoziția, adaugă praful de copt și mixează din nou.
Acoperă cu folie plastic și lasă deoparte 15 min. Când aluatul a făcut bule deasupra, e gata de preparat.
Într-o tigaie încinsă, adaugă câte 1 polonic din compoziție. Așteaptă să se formeze găuri pe toată suprafața clătitei. Clătita e gata când nu mai există suprafață de aluat necopt deasupra.
Aceste clătite NU SE ÎNTORC LA GĂTIT, ELE SE COC DOAR PE O PARTE!
Pentru siropul de miere și unt: La foc mic topește untul împreună cu mierea până când se încălzesc (nu fierbe). Adaugă esența de trandafir și amestecă.
Ia de pe foc și toarnă siropul peste clătite. Decorează cu prune, alune și șofran.
Savurați cu poftă! Poftă bună!