Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură cu cireșe – Prăjitură de casă moale și pufoasă, foarte aromată
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 1 cană făină
- 1 cană griș
- 1 cană chefir
- 1 cană zahăr
- Jumătate lingură ulei
- Zahăr vanilat (opțional și după gust)
- 200 g cireșe
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un praf de sare, zahărul și omogenizăm foarte bine.
Încorporăm chefirul, uleiul după care încorporăm grișul, făina cernută.
După omogeniza adăugăm bicarbonatul și lăsăm aluatul deoparte pentru 15 minute, la temperatura camerei.
Transferăm aluatul într-o formă de copt, punem deasupra cireșele și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Scoatem prăjitura din formă și o decorăm cu zahărul pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!