Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr
Ingrediente necesare:
- 1 kg zahăr
- 1,2-1,5 L apă
- 300 g mentă
Mod de preparare:
- Începem prin a pune apa la fiert. Când dă în clocot, adăugăm frunzele de mentă (putem folosi și tulpina fragedă) și fierbem timp de 3 minute.
- Stingem focul, acoperim cratița și lăsăm menta la infuzat până lichidul se răcește și devine doar călduț.
- Scurgem siropul prin sită și îl punem din nou pe foc, adăugând și zahărul.
- Amestecăm și, după ce dă în clocot, fierbem timp de 10 minute.
- Transferăm siropul fierbinte în sticle sterilizate pe care le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet.
- Păstrăm siropul în cămară, rezistă până la 3 ani.
Savurați cu poftă! Poftă bună!