1. Salată cu ciuperci și măsline
Ingrediente:
- 500 g ananas conservat
- 800 g ciuperci marinate
- 500 g măsline
- frunze de salată
- 2 linguri de muștar boabe
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, tăiem bucățele ananasul.
2. Pe o tavă, așezăm uniform frunzele de varză. Pe deasupra, adăugăm ciupercile marinate.
3. Adăugăm bucățelele de ananas și măslinele. La final, adăugăm boabele de muștar și condimentăm cu sare și ulei.
2. Salată cu cartofi și sfeclă
Ingrediente:
- 2 mere
- 2 cartofi
- 2 sfecle
- 160 g prune uscate
- 1 ceapă
- 300 g varză murată
- 2 căței de usturoi
- 160 g ciuperci marinate
- 4 linguri ulei
- verdeață
- sare, condimente
Mod de preparare:
1. Pentru început, curățăm cartofii și sfecla, pe urmă le fierbem la foc mic.
2. După ce s-au răcit, le tăiem cubulețe și le adăugăm într-un bol.
3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa rondele.
4. Curățăm merele de coajă și de semințe, pe urmă le tăiem cubulețe. Adăugăm sucul de lămâie și amestecăm.
5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem verdeața mărunt.
6. Punem prunele uscate la hidratat. Le lăsăm în apă clocotită timp de 5 minute.
7. Usturoiul, îl tăiem mărunt.
8. Adăugăm toate ingredientele într-un bol. Amestecăm foarte bine, până la omogenizare.
Să le savurați cu poftă – Poftă bună!
Discussion about this post