2 salate fără carne și fără ouă – Salată cu ciuperci și măsline & salată cu cartofi și sfeclă

1. Salată cu ciuperci și măsline

Ingrediente:

  • 500 g ananas conservat
  • 800 g ciuperci marinate
  • 500 g mâsline
  • frunze de salată
  • 2 linguri de muștar boabe
  • ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem bucățele ananasul.

2. Pe o tavă, așezăm uniform frunzele de varză. Pe deasupra, adăugăm ciupercile marinate.

3. Adăugăm bucățelele de ananas și măslinele. La final, adăugăm boabele de muștar și condimentăm cu sare și ulei.

2. Salată cu cartofi și sfeclă

Ingrediente:

    • 2 mere
    • 2 cartofi
    • 2 sfecle
    • 160 g prune uscate
    • 1 ceapă
    • 300 g varză murată
    • 2 căței de usturoi
    • 160 g ciuperci marinate
    • 4 linguri ulei
    • verdeață
    • sare, condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm cartofii și sfecla, pe urmă le fierbem la foc mic.

2. După ce s-au răcit, le tăiem cubulețe și le adăugăm într-un bol.

3. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa rondele.

4. Curățăm merele de coajă și de semințe, pe urmă le tăiem cubulețe. Adăugăm sucul de lămâie și amestecăm.

5. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem verdeața mărunt.

6. Punem prunele uscate la hidratat. Le lăsăm în apă clocotită timp de 5 minute.

7. Usturoiul, îl tăiem mărunt.

8. Adăugăm toate ingredientele într-un bol. Amestecăm foarte bine, până la omogenizare.

Să le savurați cu poftă – Poftă bună!

Dacă ți-au plăcut, încearcă și… Salată de conopidă

Originală și gustoasă, sănătoasă și simplu de preparat – Salată de conopidă – Pentru a pregăti salată de conopidă după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 2 kg conopidă
  • 2 l apă fierbinte
  • 4 lingurițe de sare
  • 300 g maioneză
  • 6 căței de usturoi
  • mărar

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm conopidă. O rupem bucățele mici și o așezăm într-o oală cu apă. Lăsăm conopida în apă timp de 5-6 ore.

2. După acest interval de timp, scoatem conopida din apă și o așezăm într-un vas.

3. Într-un bol separat, amestecăm maioneza cu usturoiul zdrobit. Adăugăm mărarul tăiat mărunt și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția peste conopidă și amestecăm până la omogenizare.

4. Se lasă salata la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Opțional, puteți să o decorați cu verdeață. Să o savurați cu drag!

Poftă bună!