Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tocăniță de casă (din burtă de vită) – Rețetă ungurească (Pacal pörkölt) – Mâncărică gustoasă și savuroasă

Ingrediente necesare:

  • 3 kg burtă de vită
  • Sare
  • 1 kg ceapă roșie
  • 3 ardei verzi
  • 3 roșii
  • 15 căței usturoi
  • 600 g untură de porc
  • 6 foi da fin
  • 3 linguri piper negru boabe
  • 3 linguri maghiran
  • 1 lingură și jumătate semințe chimen
  • 3 linguri boia de ardei dulce
  • 1 linguriță boia afumată
  • 1 lingură pastă de ardei iute

Mod de preparare:

Spălăm burta și o punem la fiert în apă. După ce apa dă în clocot, fierbem burta timp de 15 minute după care o transferăm în apă rece.

Tocăm mărunt ceapa, ardeiul, roșia și jumătate din cantitatea de usturoi. Topim untura într-un vas și adăugăm legumele de mai sus. Amestecând din când în când, călim totul timp de 10 minute, adăugând și 1 lingură de sare. Turnăm 400 ml apă în vas și începem să fierbem.

Într-un vas separat, punem foile de dafin, boabele de piper, maghiranul și semințele de chimen. Adăugăm 500-600 ml apă și fierbem totul timp de 20 de minute.

Scurgem burta de apă și o curățăm bine după care tăiem în fâșii. Punem burta în vasul cu legume și adăugăm și zeama scursă din celălalt vas. Adăugăm 1 lingură de sare și fierbem la foc mare timp de 2,5 ore.

Punem condimentele înapoi în vas, adăugăm din nou 500-600 ml apă și fierbem pentru încă 20 de minute după care turnăm zeama în vasul cu burtă. Repetăm această procedura de 4-5 ori, în timpul celor 2,5 ore.

După ce trec 2,5 ore, amestecăm mai des. Luăm vasul de pe foc pentru un scurt timp și peste stratul de grăsime care se va forma la suprafață presărăm boiaua. Adăugăm și usturoiul rămas, pasta de ardei iute, amestecăm și potrivim tocănița de sare după care o mai fierbem timp de 30 de minute, amestecând aproape continuu.

Savurați cu poftă! Poftă bună!