Rețetă cu imagini, pas cu pas – Supă de ciuperci cu smântână și găluște – Nimeni nu refuză încă o porție, este cu adevărat gustoasă!
Ingrediente necesare:
- 40-50 g slănină afumată
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă roșie medie
- 2 morcovi mai mici
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 lingură sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură făină
- Jumătate linguri boia
- 300 g ciuperci
- 200 ml smântână
- 1 ou, 1 praf de sare și 3 linguri de făină pentru găluște
Mod de preparare:
Tăiem slănina în cubulețe de 0,5 cm și punem într-o oală. Adăugăm uleiul și prăjim la foc mic. Adăugăm ceapa tocată mărunt, amestecăm și călim ceapa timp de 5-6 minute pe foc mediu.
Între timp, curățăm legumele și tăiem în rondele sau jumătăți de rondele, depinde de mărime. Adăugăm și legumele în oală, amestecăm și călim totul împreună timp de câteva minute.
Adăugăm sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm. Adăugăm făina, după care adăugăm și boiaua și amestecăm foarte bine. Turnăm 1,2 L de apă caldă în oală, amestecăm și aducem supa la punctul de fierbere, sub capac. Tocăm ciupercile, le adăugăm în oală și fierbem supa până toate legumele sunt gata (cam 10 minute).
Pentru găluște, amestecăm oul cu sarea și cu făina până la omogenizare. Cu o linguriță, punem mici porții din această compoziție în oală. Fierbem totul pentru încă 2 minute, după care tragem oala de pe foc.
Amestecăm smântâna cu 3-4 polonice de zeamă fierbinte din oală după care turnăm amestecul înapoi în oală și mai lăsăm supa pe foc pentru câteva minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!