Ingrediente necesare pentru blatul cu nucă:

  • 5 linguri făină
  • 8 albușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 250 g nucă măcinată

Ingrediente necesare pentru glazura albă:

  • 250 g ciocolată albă Milka
  • 2 linguri ulei

Ingrediente necesare pentru crema caramel:

  • 250 g unt
  • 12 linguri zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • 250 g alune crude și nesărate

Ingrediente necesare pentru glazura amăruie:

  • 250 g ciocolată amăruie Milka
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Treptat, adăugăm și zahărul, mixând continuu până obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm nuca măcinată, după care adăugăm și făina amestecată cu praful de copt. Încorporăm aceste ingrediente cu o spatulă de silicon.

Tapetăm o tavă de 23*40 cm cu hârtie de copt și o ungem cu un pic de unt. Transferăm compoziția în tava pregătită și nivelăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mic și coacem blatul timp de 30 de minute.

Pentru glazura albă, topim la baie de aburi ciocolata albă împreună cu uleiul, amestecând până la omogenizare. Turnăm glazura astfel obținută peste blatul copt și răcit complet.

Dăm tava la frigider pentru minim 30 de minute, ca ciocolata să se întărească.

Pentru crema caramel, topim 8 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu, amestecând continuu ca să nu se ardă.

Adăugăm untul și lăsăm la foc mic până la omogenizare.

Separat, amestecăm 4 linguri de zahăr cu gălbenușurile și turnăm compoziția peste caramel. Adăugăm și alunele prăjite puțin și fierbem crema până începe să se îngroașe.

Notă: atunci când se răcește, crema devine destul de tare, așadar nu o faceți prea vârtoasă.

Probăm crema punând o lingură la răcit: dacă se întărește, este gata.

Lăsăm crema să se răcească după care o întindem uniform peste glazura albă.

Notă: și crema, și glazura trebuie să fie reci, în caz contrat de vor întrepătrunde.

La final, întindem uniform și glazura de ciocolată amăruie pe care o preparăm la fel ca pe glazura albă.

Lăsăm prăjitura să se întărească înainte de a o servi.

O porționăm cu un cuțit cu lama subțire, trecut prin apă fierbinte.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!