Ingrediente necesare pentru blatul cu ciocolată:

  • 4 linguri făină
  • 4 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 75 g ciocolată topită
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:

  • 4 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 75 g fulgi de cocos
  • 1 lingură făină
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g ciocolată
  • 250 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml frișcă lichidă
  • Cafea măcinată sau pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Începem cu blatul de ciocolată: mixăm spumă albușurile împreună cu zahărul, până obținem o bezea tare și lucioasă. Încorporăm în bezea ciocolata topită după care și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă de 25*30 cm cu hârtie de copt în care transferăm compoziția de blat. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacem timp de 12-15 minute. Procedând la fel, coacem și blatul cu cocos.

Pentru cremă, mixăm bine gălbenușurile împreună cu zahărul după care transferăm compoziția într-o cratiță. Punem cratița pe baie de aburi și gătim timp de un sfert de oră, amestecând periodic. Adăugăm și ciocolata și când se topește luăm imediat cratița de pe foc și lăsăm crema să se răcească.

În crema rece încorporăm treptat untul aflat la temperatura camerei. Întindem uniform jumătate din cantitatea totală de cremă peste blatul cu cocos. Așezăm peste cremă blatul cu ciocolată peste care întindem uniform cantitatea rămasă de cremă.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau pentru câteva ore.

A doua zi, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră. Întindem frișca peste cremă și decorăm cu pudră de cacao sau cu cafea măcinată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!