kiloRețete
marți, octombrie 3, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura Excelenzza – Prăjitură delicioasă cu blat de ciocolată și blat de cocos – Cremă simplă, dar deosebită

Ingrediente necesare pentru blatul cu ciocolată:

  • 4 linguri făină
  • 4 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 75 g ciocolată topită
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:

  • 4 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 75 g fulgi de cocos
  • 1 lingură făină
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g ciocolată
  • 250 g unt

Alte ingrediente necesare:

  • 50 g zahăr pudră
  • 400 ml frișcă lichidă
  • Cafea măcinată sau pudră de cacao pentru decor

Mod de preparare:

Începem cu blatul de ciocolată: mixăm spumă albușurile împreună cu zahărul, până obținem o bezea tare și lucioasă. Încorporăm în bezea ciocolata topită după care și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă de 25*30 cm cu hârtie de copt în care transferăm compoziția de blat. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coacem timp de 12-15 minute. Procedând la fel, coacem și blatul cu cocos.

Pentru cremă, mixăm bine gălbenușurile împreună cu zahărul după care transferăm compoziția într-o cratiță. Punem cratița pe baie de aburi și gătim timp de un sfert de oră, amestecând periodic. Adăugăm și ciocolata și când se topește luăm imediat cratița de pe foc și lăsăm crema să se răcească.

În crema rece încorporăm treptat untul aflat la temperatura camerei. Întindem uniform jumătate din cantitatea totală de cremă peste blatul cu cocos. Așezăm peste cremă blatul cu ciocolată peste care întindem uniform cantitatea rămasă de cremă.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau pentru câteva ore.

A doua zi, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul pudră. Întindem frișca peste cremă și decorăm cu pudră de cacao sau cu cafea măcinată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți
Fără categorie

Compot de piersici – Rețetă simplă, fără conservanți

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită
Fără categorie

Ardei iuți la borcan – Ardei opăriți pentru iarnă – Încercați rețeta, merită

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine
Fără categorie

Gem de măceșe – Fin și aromat, fără conservanți – Gem de casă, plin de vitamine

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta
Fără categorie

Castraveți murați – Castraveți pentru iarnă, murați la soare – Crocanți și aromați, merită să încercați rețeta

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei
Fără categorie

Ketchup de casă – Sos gustos, ușor picant – Ketchup din ardei

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți
Fără categorie

Pepeni murați – Rețetă pentru iarnă – Pepeni în saramură, fără conservanți

Next Post
Prăjitură pufoasă și delicioasă – Prăjitură turnată cu brânză dulce, foarte ușor de pregătit

Prăjitură pufoasă și delicioasă - Prăjitură turnată cu brânză dulce, foarte ușor de pregătit

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Biscuiți șprițați cu unt sau untură – Rețetă simplă, ca la mama acasă
Fără categorie

Biscuiți șprițați cu unt sau untură – Rețetă simplă, ca la mama acasă

Rețetă rapidă, fără coacere – Ruladă de casă cu Nutella și banane
Rețete

Rețetă rapidă, fără coacere – Ruladă de casă cu Nutella și banane

Rețetă franțuzească – Prăjitura Millefeuille (Tort Napoleon) – Una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-am încercat
Fără categorie

Rețetă franțuzească – Prăjitura Millefeuille (Tort Napoleon) – Una dintre cele mai bune prăjituri pe care le-am încercat

Rețetă de post – Chifteluțele mânăstirești – Chifteluțe din fasole, pesmet, orez, legume și mirodenii
Aperitive

Rețetă de post – Chifteluțele mânăstirești – Chifteluțe din fasole, pesmet, orez, legume și mirodenii

Ciorbă de văcuță – O rețetă simplă, cu care nu dai greș niciodată
Feluri principale

Ciorbă de văcuță – O rețetă simplă, cu care nu dai greș niciodată

Piept de pui acordeon – Piept de pui umplut cu cașcaval, brânză feta și spanac
Fără categorie

Piept de pui acordeon – Piept de pui umplut cu cașcaval, brânză feta și spanac

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate